Sluit menu
Terug naar overzicht
Nieuws
01 juni 2016

HEIGHT TECH en AIROBOT kondigen integratiesamenwerking aan voor drone objectontwijking

HEIGHT TECH, een leidinggevende drone constructeur, en Airobot, een toonaangevend bedrijf op vlak van drone sensor technologie, kondigden vandaag een integratiesamenwerking aan. De samenwerking houdt de integratie van Airobot’s oplossingen voor drone objectontwijking met HEIGHT TECH’s industriële drones in.

“We zijn trots om samen te werken met Airobot”, aldus Dirk Liebegall, CEO van HEIGHT TECH. “We zijn ervan overtuigd dat deze integratie een perfecte match is voor onze klanten om hun drone operaties veiliger, preciezer en makkelijker te maken.”

Drones zullen industrieën, zoals o.a. inspectie, security en logistiek grondig veranderen. Binnen 10 jaar zullen drones automatisch windmolens inspecteren, grote sites in kaart brengen en pakketjes afleveren. Objectontwijking en afstandsdetectie is een cruciaal onderdeel voor deze ontwikkelingen. Dit was de basis voor de samenwerkingsovereenkomst tussen beide bedrijven.  

De oprichters van Airobot reageerden: “De combinatie van de kennis van beide partijen zullen de drone sector vooruit duwen door extra veiligheid en precisie aan te bieden voor operaties dichtbij objecten. Beelden en data vergaren op vaste afstanden, objecten ontwijken en afstandsdata vergaren was nog nooit zo makkelijk”.

HEIGHT TECH en Airobot zijn niet aan hun proefstuk toe. Beide bedrijven hebben in het verleden reeds samengewerkt rond de Airobot Ranger, een afstandsmeter voor operaties dicht bij objecten. De technologie is vergelijkbaar met parkeersensoren. HEIGHT TECH werd één van de eerste verdelers, overtuigd van de toegevoegde waarde van het systeem.

Het product zal verder getest worden in 2016 en op de markt komen begin 2017.

 

Voor meer informatie bezoek www.heighttech.com of www.airobot.eu 

Andere relevante artikels

08/12/2015
Door
Linda Theunis
05/10/2015
Door
Linda Theunis